Головна Науково-практичні коментарі Цивільний процесуальний кодекс Розділ V. (ст.291-366) Глава 2. (ст.323-352) Стаття 343. Порядок ухвалення рішення та постановления ухвал судом касаційної інстанції

Стаття 343. Порядок ухвалення рішення та постановления ухвал судом касаційної інстанції

Розділ V. (ст.291-366) - Глава 2. (ст.323-352)
194

Стаття 343. Порядок ухвалення рішення та постановления ухвал судом касаційної інстанції

1. Суд касаційної інстанції ухвалює рішення та постановляє ухвалу відповідно до правил, встановлених статтею 19 та главою 7 розділу III цього Кодексу з винятками і доповненнями, зазначеними в статтях 344 - 346 цього Кодексу. 2. Жоден із суддів не має права утримуватися від висловлення думки з питань, які обговорюються, та щодо правильності судового рішення, що оскаржене. 3. Рішення або ухвала суду касаційної інстанції оформлюється суддею-доповідачем і підписується всім складом суду, який розглядав справу. 4. Судді не мають права розголошувати міркування, що були висловлені у нарадчій кімнаті.

1. Коментована стаття цього Кодексу визначає порядок ухвалення рішень та постановления ухвал судом касаційної інстанції.Рішення суду касаційної інстанції ухвалюється іменем України негайно після закінчення судового розгляду. Проект рішення чи ухвали суду касаційної інстанції укладається суддею-доповідачем і підписується у нарадчій кімнаті суддями, які розглядали справу.2. При обговоренні проекту рішення або ухвали питання на обговорення виносить головуючий. Всі питання вирішуються більшістю голосів суддів. Головуючий голосує останнім. При прийнятті рішення з кожного питання жоден із суддів не має права утримуватись від голосування та підписання рішення чи ухвали. Суддя, не згодний з рішенням чи ухвалою, може письмово викласти свою окрему думку. Цей документ не оголошується у судовому засіданні, приєднується до справи і є відкритим для ознайомлення.Судді не мають права розголошувати міркувань, що висловлювались ними у нарадчій кімнаті при обговоренні проекту рішення чи ухвали суду касаційної інстанції.

< Попередня  
tsk-gl2/3369--344------.html">Наступна >