Головна Науково-практичні коментарі Цивільний процесуальний кодекс Розділ III. (ст.107-233) Глава 8. (ст.224-233) Стаття 230. Дії суду після прийняття заяви про перегляд заочного рішення

Стаття 230. Дії суду після прийняття заяви про перегляд заочного рішення

Розділ III. (ст.107-233) - Глава 8. (ст.224-233)
162

Стаття 230. Дії суду після прийняття заяви про перегляд заочного рішення

1. Прийнявши належно оформлену заяву про перегляд заочного рішення, суд невідкладно надсилає її копію та копії доданих до неї матеріалів іншим особам, які беруть участь у справі. Одночасно суд повідомляє особам, які беруть участь у справі, про час і місце розгля­ду заяви. 2. Заява про перегляд заочного рішення повинна бути розглянута протягом п'ятнадцяти днів з дня її надходження.

 

1. Дана стаття регулює дії суду після прийняття заяви про перегляд заочного рішення. Прийняття належно оформленої заяви про перегляд заочного рішення тягне виникнення у суду певних обов'язків.2. Першим обов'язком суду є: негайно після прийняття заяви надіслати її копії та копії доданих до неї матеріалів іншим особам, які беруть участь у справі (позивачеві, третім особам, їх представникам та ін.). Одночасно з надісланням зазначених документів суд повідомляє осіб, які беруть участь у справі. Третій обов'язок суду полягає у тому, що він має розглянути заяву про перегляд заочного рішення протягом п'ятнадцяти днів із дня її надходження. Тому при призначенні судового засідання суд повинен враховувати цю вимогу.

< Попередня   Наступна >