Головна Монографії та посібники Комерцiйне права Банкрутство: практичнi аспекти Мирова угода i власник, або “Визволи нас вiд лукавого”

Мирова угода i власник, або “Визволи нас вiд лукавого”

Комерцiйне права - Банкрутство: практичнi аспекти
131

Мирова угода i власник, або “Визволи нас вiд лукавого”

Для власника мирова угода - це величезний ризик. Влас­ник вже довiв свою безпораднiсть, невмiння вести бiзнес, опинившись у процесi банкрутства. Власник втратив мож-ливiсть отримувати прибуток, втратив свiй бiзнес де-факто.

Погоджуючись на мирову угоду, власник ризикує втратити власнiсть, бiзнес де-юре. Бiльш того, як було показано ви­ще, iснують варiанти, коли вiн втрачає навiть можливiсть впливу на умови мирової угоди. Тому тактика власника мо­же бути лише такою: у максимально короткi термiни, бажа­но ще на стадiї розпорядження майном, виходити з iнiцiативою укладання Мирової Угоди. Пропонувати креди­торам з контрольним пакетом вимог якi завгодно додатковi умови, наприклад форварднi довготривалi (до 10 рокiв) уго­ди на ексклюзивних умовах (+10-20 вiдсоткiв вiд звичайної цiни) за укладання Мирової Угоди на бажаних умовах. Єди­не правило: “Поспiшати i не торгуватися!”.

 

< Попередня   Наступна >