Головна Монографії та посібники Адвокатура Енциклопедичний довідник майбутнього адвоката Ч.2 15.16. Вирішення спорів з питань використання і охоро­ни вод та відтворення водних ресурсів. Правова допомога адвоката.

15.16. Вирішення спорів з питань використання і охоро­ни вод та відтворення водних ресурсів. Правова допомога адвоката.

Адвокатура - Енциклопедичний довідник майбутнього адвоката Ч.2
247

15.16. Вирішення спорів з питань використання і охоро­ни вод та відтворення водних ресурсів. Правова допомога адвоката.

Спори з питань використання і охорони вод та відтворення водних ресурсів розглядаються державними органами охорони навколишнього природного середовища, водного господарства, геології, місцевими радами, судом або третейським судом у порядку, встановленому законодавством.

Позивачі — спеціально уповноважений центральний орган виконавчої влади з питань екології та природних ресурсів, спеціально уповноважений центральний орган виконавчої влади з питань водного господарства і їх органи на місцях звільняються від сплати державного мита у справах про стягнення коштів на відшкодування збитків, завданих порушеннями водного законодавства.

Спори з питань використання та охорони вод, які виникають з іншими держа­вами, а також між іноземними юридичними особами і громадянами та власником вод, розглядаються відповідно до законодавства України.

 

< Попередня   Наступна >