Головна Монографії та посібники Комерцiйне права Як вести бізнес з іноземним партнером? 1.3 Особливості після реєстраційних процедур для юридичних осіб з іноземними інвестиціями

1.3 Особливості після реєстраційних процедур для юридичних осіб з іноземними інвестиціями

Комерцiйне права - Як вести бізнес з іноземним партнером?
197

1.3 Особливості після реєстраційних процедур для юридичних осіб з іноземними інвестиціями

До недавнього часу після державної реєстрації юридичної особи підприємство мусило самостійно ставати на облік (реєструватися) в подат­кових органах, органах Пенсійного фонду та інших фондів соціального стра­хування. Проте з середини 2005 р. така практика припинена. Нарешті реаль­но запрацював принцип реєстрації в "єдиному вікні". Зараз всі потрібні до­кументи за вас надішле державний реєстратор. І ви одночасно з свідоцтвом про державну реєстрацію юридичної особи або за декілька днів поштою от­римаєте повідомлення про взяття на облік як платника податків у відповідній податковій інспекції документи про взяття на облік чи реєстрацію в соціальних фондах.

Однак деякі процедури, без яких практично неможливо розпочати ро­боту, доведеться все ж таки пройти. Мова насамперед йде про одержання дозволу на виготовлення штампів та печаток, а також про відкриття банківського рахунку. Ці процедури, так само як процедура державної реєстрації, детально описані в посібникові "Як зареєструвати підприєм­ницьку діяльність". Тут ми лише зупинимось на особливостях, які не­обхідно знати у випадку, коли створюється підприємство з участю інозем­них партнерів.

 

< Попередня   Наступна >