1.3.2 Особливості процедури відкриття поточних рахунків

Комерцiйне права - Як вести бізнес з іноземним партнером?
136

1.3.2 Особливості процедури відкриття поточних рахунків

Для нормального функціонування новоствореної юридичної особи вам не­обхідно буде відкрити хоча б один поточний рахунок в банківській установі. Підприємство, створене спільно з іноземцями, відкриває поточний рахунок у то­му ж порядку, що й звичайні українські підприємства. З цим порядком ви може­те ознайомитися в посібникові "Як зареєструвати підприємницьку діяльність".

Тут ми лише звернемо увагу на деякі нюанси, про які варто пам'ятати для того, щоб процес відкриття поточного рахунку пройшов максимально швидко і легко.

Відповідно до існуючої процедури, всі потрібні для відкриття рахунку документи подають особисто особи, які мають право першого та другого підписів. Якщо однією з таких осіб є іноземець, необхідно подбати про те, щоб він мав при собі документи, потрібні для його ідентифікації. Такими до­кументами є:

• для іноземних громадян, які постійно проживають в Україні, — пас­портний документ з відміткою про наявність дозволу на постійне про­живання;

• для іноземних громадян, які тимчасово перебувають в Україні, — пас­портний документ.

Паспортним документом іноземця є документ, що підтверджує громадян­ство іноземця або посвідчує особу без громадянства, виданий уповноваженим органом іноземної держави або статутною організацією ООН, дає право виїзду за кордон і визнаний Україною.

Майте на увазі, якщо документи, зазначені в цьому пункті, не дають змо­ги банку визначити місце проживання або тимчасового перебування фізичної особи, то банк має право витребувати від клієнта інший документ, який містить таку інформацію.

 

< Поперед

ня   Наступна >