Головна Монографії та посібники Комерцiйне права Як вести бізнес з іноземним партнером? 3.4 Відповідальність у сфері зовнішньоекономічної діяльності

3.4 Відповідальність у сфері зовнішньоекономічної діяльності

Комерцiйне права - Як вести бізнес з іноземним партнером?
144

3.4 Відповідальність у сфері зовнішньоекономічної діяльності

Як майбутній суб'єкт зовнішньоекономічної діяльності, ви повинні зна­ти, що держава пильно стежить за тим, щоб підприємці дотримувались вимог законодавства при здійсненні зовнішньоекономічних операцій. Варто вам тільки почати вести бізнес з іноземним партнером, як ви автоматично потра­пите у сферу інтересів багатьох контролюючих органів: податкових, митних, органів Антимонопольного комітету, органів, що здійснюють контроль за до­держанням порядку розрахунків в іноземній валюті. Крім того, ваші операції уважно вивчатиме банк, в якому ви обслуговуєтеся.

З огляду на складність українського законодавства, постійну зміну правил гри, працювати без помилок і порушень практично неможливо. Ми щиро ба­жаємо, щоб у вашій діяльності не траплялося моментів, коли до вас застосову­ватимуть різні санкції. Проте від цього ніхто не застрахований. Адже не поми­ляється лише той, хто не працює.

Яка ж відповідальність існує у сфері зовнішньоекономічної діяльності?

Одразу зазначимо, що тут ми будемо розглядати виключно спеціальні санкції, передбачені Законом України "Про зовнішньоекономічну діяльність". Відповідальність за порушення податкового, митного, валютного законодавст­ва виходить за межі цього посібника. Хоча, безумовно, слід пам'ятати й про її існування.

 

< Попередня   Наступна >