Головна Монографії та посібники Адвокатура Енциклопедичний довідник майбутнього адвоката Ч.1 2.21. Дотримання норм адвокатської етики в громад­ській, науковій та публіцистичній діяльності адвоката згідно з Правилами адвокатської етики.

2.21. Дотримання норм адвокатської етики в громад­ській, науковій та публіцистичній діяльності адвоката згідно з Правилами адвокатської етики.

Адвокатура - Енциклопедичний довідник майбутнього адвоката Ч.1
293

2.21. Дотримання норм адвокатської етики в громад­ській, науковій та публіцистичній діяльності адвоката згідно з Правилами адвокатської етики.

У своїй громадській, науковій та публіцистичній діяльності адвокат повинен враховувати необхідність дотримання своїх професійних обов'язків, зокрема тих, що випливають з Правил адвокатської етики.

У випадку виникнення суперечності між професійними обов'язками адвока­та, передбаченими чинним законодавством, Правилами адвокатської етики, і обов'язками перед конкретними клієнтами, що випливають з угод про надання правової допомоги, — з одного боку, та інтересами адвоката, що обумовлені його членством в певній громадській організації, партії, науковому товаристві тощо — з другого, адвокат не має права порушувати свої професійні обов'язки.

Адвокат не може використовувати в своїй громадській, науковій або публіци­стичній діяльності інформацію, конфіденційність якої охороняється Правилами адвокатської етики, без згоди на це осіб, зацікавлених у нерозголошенні такої інформації.

У своїх публіцистичних матеріалах адвокат не повинен поширювати відомо­стей, що не відповідають дійсності або викладені неправдиво, які принижують честь, гідність чи ділову репутацію інших адвокатів або престиж адвокатури як такої, а обґрунтовану критику зазначених осіб або адвокатури в цілому має викла­дати в коректній формі.

 

< Попередня   Наступна >