Головна Монографії та посібники Цивільне право Договір купівлі-продажу 3. Що необхідно знати про форму договору купівлі-продажу?

3. Що необхідно знати про форму договору купівлі-продажу?

Цивільне право - Договір купівлі-продажу
135

3. Що необхідно знати про форму договору купівлі-продажу?

Законодавством передбачається порівняно небагато випад­ків, коли потрібно спеціальне оформлення договірних відносин купівлі-продажу. Зазвичай для укладення такого договору не має потреби у складанні відповідних документів.

Законодавством передбачається, що у письмовій формі по­винні укладатись договори купівлі-продажу земельних ділянок, цілісних майнових комплексів, житлових будинків, квартир, ін­шого нерухомого майна. До нерухомих речей (нерухоме майно, нерухомість) належать земельні ділянки, а також об’єкти, розта­шовані на земельній ділянці, переміщення яких є неможливим без їх знецінення та зміни їх призначення.

Такі договори підлягають обов’язковому нотаріальному по­свідченню та державній реєстрації, яка проводиться у виконав­чому комітеті відповідної місцевої ради.

Однак, якщо виникає потреба у складанні договору купівлі-продажу, Вам необхідно знати, як він складається та які умови можна в ньому передбачити.

 

< Попередня   Наступна >