Головна Монографії та посібники Трудове право Прийняття та звільнення з роботи ГЛАВА 9. ПРИПИНЕННЯ ТРУДОВОГО ДОГОВОРУ З ПРАЦІВНИКОМ, НАПРАВЛЕНИМ ЗА ПОСТАНОВОЮ СУДУ НА ПРИМУСОВЕ ЛІКУВАННЯ.

ГЛАВА 9. ПРИПИНЕННЯ ТРУДОВОГО ДОГОВОРУ З ПРАЦІВНИКОМ, НАПРАВЛЕНИМ ЗА ПОСТАНОВОЮ СУДУ НА ПРИМУСОВЕ ЛІКУВАННЯ.

Трудове право - Прийняття та звільнення з роботи
231

ГЛАВА 9. ПРИПИНЕННЯ ТРУДОВОГО ДОГОВОРУ З ПРАЦІВНИКОМ, НАПРАВЛЕНИМ ЗА ПОСТАНОВОЮ СУДУ НА ПРИМУСОВЕ ЛІКУВАННЯ.

Крім підстав, передбачених статтею 36 КЗпП, трудовий договір припи­няється також у випадку направлення працівника за постановою суду до лі­кувально-трудового профілакторію.

Це питання регулюється Указом Президії Верховної Ради Української РСР «Про примусове лікування і трудове перевиховання хронічних алкого­ліків» від 17.08.66 і Указом Президії Верховної Ради Української РСР «Про заходи по посиленню боротьби проти пияцтва й алкоголізму, викорененню самогоноваріння» від 20.05.85.

Питання про направлення до лікувально-трудового профілакторію хро­нічних алкоголіків, розглядається районним (міським) народним судом у відкритому судовому засіданні при наявності медичного висновку за клопо­танням громадських організацій, трудових колективів державних органів, а також членів сім’ї або близьких родичів у присутності особи, відносно якої порушено клопотання, а в необхідних випадках – і представників громад­ської організації, трудового колективу державного органу, а також членів сім’ї або близьких родичів, які порушили клопотання.

Постанова суду виконується органами внутрішніх справ. В необхідних ви­падках зазначені особи можуть бути доставлені у профілакторій під конвоєм.

Не підлягають направленню до лікувально-трудового профілакторію: непов­нолітні; особи, які мають захворювання, що перешкоджають перебуванню їх в цих установах; інваліди першої та другої груп; вагітні жінки та матері, що мають грудних дітей; а також чоловіки віком понад 60 років і жінки понад 55 років.

 

< Попередня  
/posibnuk/trud/486-robota/9265--10--.html">Наступна >