Головна Монографії та посібники Право соціального забезпечення Як оформити пенсію? Чи може бути перерахована пенсія при неповному стажі роботи в разі, якщо пенсіонер продовжував працювати після виходу на пенсію?

Чи може бути перерахована пенсія при неповному стажі роботи в разі, якщо пенсіонер продовжував працювати після виходу на пенсію?

Право соціального забезпечення - Як оформити пенсію?
268

Чи може бути перерахована пенсія при неповному стажі роботи в разі, якщо пенсіонер продовжував працювати після виходу на пенсію?

Якщо пенсіонер, якому при неповному стажі призначено пенсію за віком або пенсію по інвалідності, пропрацював після призначення пенсії не менш як 2 роки, то за його заявою провадиться перерахунок пенсії виходячи із ста­жу, який є на час перерахунку. Кожний наступний перерахунок пенсії прова­диться не раніш як через 2 роки роботи після попереднього перерахунку.

Якщо пенсіонер, продовжуючи працювати, набув стажу, достатнього для призначення повної пенсії, то за заявою пенсіонера провадиться відповідний перерахунок пенсії, незалежно від того, скільки часу минуло після призна­чення пенсії при неповному стажі. При цьому повна пенсія по інвалідності встановлюється за умови, якщо пенсіонер має стаж, достатній для призна­чення повної пенсії відповідно віку пенсіонера на час настання інвалідності. Перерахунок пенсії провадиться за вибором пенсіонера із заробітку, з якого пенсію було спочатку призначено, або з останнього заробітку.

 

< Попередня   Наступна >