Головна Монографії та посібники Адвокатура Енциклопедичний довідник майбутнього адвоката Ч.1 2.2. Конфіденційність. Обов'язки адвоката щодо збереження конфіденційної інформації, одержаної від клієнта чи стосовно клієнта відповідно до Правил адвокатської етики.

2.2. Конфіденційність. Обов'язки адвоката щодо збереження конфіденційної інформації, одержаної від клієнта чи стосовно клієнта відповідно до Правил адвокатської етики.

Адвокатура - Енциклопедичний довідник майбутнього адвоката Ч.1
347

2.2. Конфіденційність. Обов'язки адвоката щодо збере­ження конфіденційної інформації, одержаної від клієнта чи стосовно клієнта відповідно до Правил адвокатської етики.

Дотримання принципів конфіденційності:

а) на стадії прийняття доручення клієнта. Адвокат не повинен приймати дору­чення, виконання якого може спричинити розголошення відомостей, конфі­денційність котрих охороняється Правилами адвокатської етики, крім випадків, коли на це буде отримано письмову згоду особи, зацікавленої в збереженні конфіденційності, за умови, що її інтересам при цьому об'єктивно не буде завда­но шкоди.

У випадку відмови від прийняття доручення адвокат зобов'язаний зберігати конфіденційність інформації, повідомленої йому клієнтом у ході переговорів про прийняття доручення, або такої, що стада йому відомою у зв'язку з цим.

б) зміст обмежень, пов'язаних з конфліктом інтересів при прийнятті доручення адвокатськими об'єднаннями. Зміст статей 23, 25 Правил адвокатської етики про обмеження права на прийняття доручення внаслідок суперечності інтересів та обмежень, що випливають з принципу конфіденційності, поширюються на відносини, що виникають при укладенні угоди як безпосередньо з адвокатом, так і з адвокатським об'єднанням.

Жоден з адвокатів — членів адвокатського об'єднання не може прийняти доручення клієнта, якщо іншому адвокату — члену цього адвокатського об'єднання це забороняється згідно з правилами, передбаченими статтями 23, 25 Правил адвокатської етики.

Правила, викладені в статтях 23 і 25 Правил адвокатської етики, в частині, що стосується адвокатських об'єднань, поширюються на членів адвокатських об'єднань, діяльність яких здійснюється в одному приміщенні, які користуються технічними послугами одного й того самого технічног

о персоналу та користують­ся спільною офісною технікою, а також перебувають при здійсненні професійної діяльності у відносинах регулярного спілкування, пов'язаного з технічними особ­ливостями організації роботи об'єднання.

 

< Попередня   Наступна >