Головна Монографії та посібники Адвокатура Енциклопедичний довідник майбутнього адвоката Ч.1 6.19. Пояснення на апеляційну та касаційну скарги. Порядок та строки їх принесення.

6.19. Пояснення на апеляційну та касаційну скарги. Порядок та строки їх принесення.

Адвокатура - Енциклопедичний довідник майбутнього адвоката Ч.1
180

6.19. Пояснення на апеляційну та касаційну скарги. Порядок та строки їх принесення.

ЦПК України 2004 р. не містить положень, які б регламентували надання сторонами у справі пояснень на апеляційну чи касаційну скарги. ЦПК 1963 р. відповідні положення містив. Так, ст. 296 Кодексу 1963 р. передбачала, що осо­би, які беруть участь у справі, мають право у встановлений судом строк подати пояснення або заперечення на апеляційну скаргу, подання як до суду, що поста­новив рішення, так і до апеляційного суду. За змістом і формою пояснення або заперечення на апеляційну скаргу, подання повинні були відповідати вимогам, встановленим щодо форми і змісту апеляційної скарги, апеляційного подання прокурора.

Слід також вказати, що можливість подання до суду відзиву не тільки на апеляційну й касаційну скарги, а й на позовну заяву містить чинний ГПК України. Неподання відповідного відзиву не перешкоджає розгляду справи.

 

< Попередня   Наступна >