Дорогі друзі

Право соціального забезпечення - Як оформити пенсію?
55

Дорогі друзі

Пропонуємо вам нову редакцію одного з найпопулярніших видань Інститу­ту, яке доповнене й уточнене відповідно до змін законодавства, що сталися за час від дати виходу у світ першого видання Інституту громадянського суспіль­ства «Як оформити пенсію» 1999 року.

Протягом останніх років Інститут громадянського суспільства активно опікується правовою просвітою населення. Своїми виданнями ми намагаємося бодай частково вдовольнити бажання громадян знати свої права й механізми їхнього захисту. В межах загальної програми «Знайте свої права та вмійте їх захищати» побачило світ десять видань, що стосуються різних аспектів пра­вового захисту громадянина.

Перед вами – ще одна праця, що стосується теми, нової для інституту: пенсії та порядок їхнього оформлення.

Громадські організації, державні установи, підприємства прагнуть працю­вати передусім з молодим поколінням, люди ж передпенсійного віку часто зали­шаються мовби за кадром сучасного життя. А роки невмолимо минають, й ра­но чи пізно перед кожним постає проблема виходу на пенсію. Й виникають запитання: з якого боку підступитись? Що і як зробити, аби без зайвих затрат нервової енергії оформити пенсійні документи? Десятки запитань!

З уваги на це ми й вирішили звернутись до теми, що прямо ніби й не пов’яза­на з програмою «Знайте свої права та вмійте їх захищати». Вибір визначила актуальність теми.

Ми не намагались дати інструкцію з оформлення пенсій в усіх можливих ви­падках, для цього є відповідні державні установи. Маємо на меті познайомити громадян із найзагальнішою і найпотрібнішою інформацією щодо пенсійного за­безпечення, яка б стала в пригоді кожному, хто стоїть на пенсійному порозі.

Висловлюємо щиру вдячність Міністерству

Великої Британії з питань між­народного розвитку за допомогу у фінансуванні цього проекту.

Анатолій ТКАЧУК,

голова Інституту громадянського суспільства

 

< Попередня   Наступна >