Головна Монографії та посібники Право соціального забезпечення Як оформити пенсію? Пенсійне забезпечення військовослужбовців та осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ?

Пенсійне забезпечення військовослужбовців та осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ?

Право соціального забезпечення - Як оформити пенсію?
236

Пенсійне забезпечення військовослужбовців та осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ?

Умови, норми і порядок пенсійного забезпечення громадян України-вій-ськовослужбовців Збройних Сил України, Прикордонних військ України, На­ціональної гвардії України, Управління державної охорони, інших військових формувань, що створюються Верховною Радою України, Служби безпеки Ук­раїни, осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ Украї­ни, осіб начальницького складу податкової міліції, осіб начальницького і рядо­вого складу кримінально-виконавчої системи та членів їх сімей, а також військовослужбовців колишніх Збройних Сил СРСР, органів державної безпе­ки і внутрішніх справ СРСР, військовослужбовців, які в період Великої Вітчиз­няної війни проходили службу у складі 1-го Чехословацького армійського кор­пусу під командуванням Л.Свободи, та членів їх сімей здійснюється відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення військовослужбовців та осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ».

Особи офіцерського складу, прапорщики і мічмани, військовослужбовці надстрокової служби та військової служби за контрактом, особи началь­ницького і рядового складу органів внутрішніх справ при наявності встанов­леної цим Законом вислуги на військовій службі і на службі в органах внут­рішніх справ мають право на довічну пенсію за вислугу років.

Військовослужбовці, особи начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ, які стали інвалідами за умов, передбачених цим Законом, набувають право на пенсію по інвалідності.

Члени сімей військовослужбовців, осіб начальницького і рядового скла­ду органів внутрішніх справ, які загинули чи померли або пропали безвісти, мають право на пенсію в разі втрати годувальника.

 

posibnuk/sots-zebespech/587-shovkoshutna/15490-2011-01-23-05-54-53.html">< Попередня   Наступна >